Pielādē vēderu ar pavasari! Pavasarīgi gardie kuskusa salāti būs viegli un atspirdzinoši. Pasniedz tos kā piedevu pie grila ēdieniem!
Nepieciešams: Salāti: 100g negatavots kuskuss (ne pērļu kuskuss) 1/2 glāze ūdens vai vistas buljons 500g saldēti zirņi 50g sakapātu pētersīļu 60g fetas siers 50g sasmalcināti valrieksti vai pekanrieksti
Bazilika Vinegārs: 100g bazilika lapas 1 ēdamkarote olīveļļa 1 šalotes sīpols (mazs sīpols) 2 tējkarotes malts ķiploks 1 ēdamkarote medus 3 ēdamkarotes baltvīna etiķis 1 šķipsniņa čili piparu garšvielas sāls un pipari
Pagatavošana: Vidēja lieluma mērces pannā uzsildiet ūdeni līdz tas vārās. Pārvietojiet pannu nost no karstuma un iemaisiet tajā kuskusu, uzlieciet vāku un ļaujiet tam 10 minūtes uzbriest. Kamēr kuskuss gatavojas, katlā uzvāriet ūdeni. Vidēja lieluma bļodā sagatavojiet ledus vannu, bļodā saberiet ledu ar ūdeni. Sasaldētos zirņus lieciet vārošajā ūdenī un vāriet tos 1-2 minūtes, lai zirņi kļūst koši zaļi un ir mīskti. Nosusiniet zirņus un uzreiz lieciet ledus vannā, lai apstādinātu gatavošanās procesu. Pirms pievienošanas salātiem, nosusiniet tos. Atsevišķā bļodā savienojiet visas sastāvdaļas - pievienojiet kuskusu, zirņus, pētersīļus, fetas sieru un valriekstus.
Vinegāra pagatavošana: Visas sastāvdaļas salieciet blenderī un maliet, kamēr visas sastāvdaļas ir samalušās un masa ir līdzīga mērcei. Pagaršojiet, ja nepieciešams pievienojiet vēl sāli vai piparus. Varat vēl papildu pievienot medu, ja vēlaties, lai mērce būtu salda.
Vinerāga mērci pievienojiet salātiem un samaisiet visu kopā. Lai labi garšo!

|