Reģistrēties
Kontaktinformācija
Login

Pieslēgties



Register

Reģistrēties

Question

Kontaktinformācija

dr facebook twitter
Sākums Jaunumi
Jaunumi


Cukīni - burkānu plāceņi PDF Drukāt E-pasts
Ceturtdiena, 22 februāris 2018 09:33

Ziemā stiprinies ar dārzeņiem un uzņem pēc iespējas vairāk vitamīnus,
pagatavo cukīni – burkānu plāceņus!

Nepieciešams:
150g turku zirņi
1 vidēja lieluma cukīni, sarīvēts
1 liels burkāns, sarīvēts
2 olas
70g rīvmaize
2 tējkarotes sasmalcināts, svaigs baziliks
½ tējkarote ķiploku pulveris
½ tējkarote sāls
½ tējkarote malti pipari
Olīveļļa cepšanai
Piedevas: grieķu jogurts bez garšas un svaigi loki

Pagatavošana:
Ar dakšiņu saspaidiet turku zirņus un nolieciet malā. Nomizojiet, sarīvējiet cukīni un burkānus,
novietojiet tos uz sausa un tīra dvieļa, izspiediet pēc iespējas vairāk mitruma. Sarīvētajiem
dārzeņiem pievienojiet baziliku, turku zirņus, rīvmaizi, olu, ķiploku pulveri, sāli un piparus.
Visas sastāvdaļas rūpīgi samaisiet. Uz pannas uzsildiet olīveļļu. Samaisīto masu, nelielos
gabalos ņemiet rokās un veidojiet plāceņus, apmēram, 1 cm biezumā. Cepiet 1 – 2 minūtes,
līdz apakšējā daļa ir zeltaini brūna, tad grieziet uz otru pusi un apcepiet to. Gatavos plāceņus
pasniedziet ar grieķu jogurtu un lociņiem. Lai labi garšo!



 
Krāsainie makaronu salāti PDF Drukāt E-pasts
Trešdiena, 14 februāris 2018 11:52

Salāti, kas garšos pēc vasaras un pagatavošani nepieciešamas vien pāris minūtes

Nepieciešama:
250g trīskrāsu makaroni 
70g nelielos gabalos sagriezti brokoļi
70g nelielos kubiņos sagriezti tomāti
70g smalki sagriezti nomizoti gurķi
50g uz rupjās rīves sarīvēts parmezāna siers
majonēze/krējums/mērce pēc izvēles un garšas

Pagatavošana:
Izvāriet makaronus saskaņā ar iepakojuma norādījumiem. Vārot makaronus, atcerieties pievienot sāli.
Kad makaroni izvārījušies, izkāsiet caur sietu un pārlejiet ar aukstu ūdeni. Bļodā sajauciet visas sastāvdaļas - vēsos makaronus,
brokoļus, tomātus, gurķi un sarīvēto parmezāna sieru, pārlejiet ar mērci un maisiet līdz visas sastāvdaļas ir samaisījušās.
Pasniedziet uzreiz vai lieciet ledusskapī. Makaronu salātiem ir tendence ledusskapī izžūt, tāpēc neatstājiet tos tur pārāk ilgi.
Ja uzglabājat ledusskapī, pirms pasniegšanas apmaisiet!

 

 
Vasaras dārzeņu tartars ar mājās gatavotu tomātu pesto PDF Drukāt E-pasts
Trešdiena, 07 februāris 2018 15:33

Lai sakutinātu garšu kārpiņas un mazliet pasapņotu par svaigo vasaras garšu, pagatavo dārzeņu tartaru. 
Tas garšos tik pat labi, kā izskatās!

Nepieciešams:
Pīrāga mīkla, iespējams izmantot veikalā nopērkamās saldētās mīklas, var izmantot arī kārtaino mīklu. 
200gr saulē kaltēti tomāti eļļā
50gr bazilika lapas
2 ķiploku daiviņas
150gr olīveļļa 
50 gr sarīvēts parmezāna siers (pēc izvēles)
1 liels cukīni
1 liels dzeltenais vasaras ķirbis
2 - 3 vidēja lieluma burkāni
2 ēdamkarotes sasmalcinātu garšaugu (ieteicams: rozmarīns, timiāns, oregano) sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana
Sagatavojiet mīklu, izklājiet to cepamtraukā un ļaujiet tam ieņemt formu. Cukīni, vasaras ķirbi un burkānus sagrieziet garās un
plānās šķēlēs, ērtākai dārzeņu sagriešanai, izmantojiet mandolīna rīvi. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 175 C un lieciet mīklu cepties
uz 15 min, lai mīklas maliņas ir nedaudz zeltainas. Izņemiet no krāsns un ļaujiet mīklai atdzist. Kamēr mīkla dziest, pagatavojiet
pesto. Pesto pagatavošanai izmantojiet saulē kaltētos tomātus, pievienojiet baziliku un ķiplokus, visu sasmalciniet ar blenderi.
Masai pievienojiet olīveļļu un turpiniet blenderēt, masai ir jākļūst par pastu. Piparus un sāli pievienojiet pēc garšas un vajadzības.
Kad pesto gatavs, izsmērējiet pa sagatavotās mīklas apakšu. Ja izmantojat parmezāna sieru, pārkaisiet to pāri pesto kārtai. Ņemiet
vienu šķēli sagrieztā dārzeņa (cukīni, vasaras ķirbis vai burkāns), apsmērējiet ar olīveļļu, sarullējiet to un novietojiet mīklas traukam
vidū. Ņemiet nākamo šķēli, apsmērējiet ar olīveļļu un tiniet apkārt pirmajai šķēlei, kas traukā. Turpiniet dārzeņu šķēles tīt
koncentriskos apļos līdz tortes pamatne ir apsegta. Apkaisiet ar sāli, pipariem un svaigi sasmalcinātajiem garšaugiem.
Cepiet 45 - 50 minūtes 175 C. Pēc cepšanas, ļaujiet atdzist 10 minūtes, sagrieziet un pasniedziet.



Pēdējās izmaiņas: Trešdiena, 07 februāris 2018 15:55
 
Vistas zupa meksikāņu gaumē PDF Drukāt E-pasts
Sestdiena, 03 februāris 2018 17:36

Nepieciešams:
500 g vistas krūtiņa
1 tējkarote olīveļļa
2 vidēja lieluma paprikas, iztīrītas un sasmalcinātas
1 sarkanais sīpols, nomizots un sasmalcināts
4 ķiploku daiviņas, sasmalcinātas
400g pupiņas, nosusinātas
400g kubiņos sagriezti un apcepti tomāti
3 kubiņi vistas buljona
1 paciņa meksikāņu garšvielas (30g)
60g brūnie rīsi
Piedeva pie pasniegšanas: loki, samazināta tauku satura siers, avokado

Pagatavošana:
Zupas katlā ievietojies eļļu, sasmalcinātu papriku, sīpolus, ķiplokus un sautējiet 3-5 minūtes,
līdz tie sastāvdaļas ir mīkstas. Katlā pievienojiet vistas krūtiņu, pupiņas, kubiņos sagrieztos
tomātus, vistas buljonu un meksikāņu garšvielas. Pārlejiet ar ūdeni. Ja sastāvdaļām
pievienojat rīsus, tad pievienojiet vēl tik pat daudz ūdens. Ļaujiet zupai vārīties (līdz ir burbulis),
tad samaziniet plīts temperatūru un ļaujiet zupai vārīties vēl 20 minūtes. Izņemiet no katla
vistas krūtiņu un ļaujiet zupai vārīties vēl 10 - 15 minūtes, līdz rīsi ir mīksti. Novārīto vistu
atdaliet no kauliem un sadaliet pa gabaliem, kad rīsi ir izvārījušies, sadalīto vistu pievienojiet
atpakaļ zupā. Ja nepieciešams pievienojiet sāli un piparus pēc garšas.

Pie pasniegšanas varat zupai pārkaisīt sarīvētu sieru, pievienot sasmalcinātus lokus vai
avokado gabaliņus.


 
Siera - kartupeļu pankūkas PDF Drukāt E-pasts
Pirmdiena, 29 janvāris 2018 08:29

Sāc savu dienu garšīgi!

Nepieciešams:
0,5 kg kartupeļu biezenis
250 g sasmalcināta mozzarellas siera
1 liela ola
200 ml miltu

Pasniegšanai:
skābais krējums

Pagatavošana:
Kartupeļu biezenim pievienojiet sagrieztus mocarellas siera gabaliņus,
pievienojiet olu, miltus un garšvielas pēc garšas. Visas sastāvdaļas
samaisiet labi kopā. Iegūto masu ņemiet plaukstās un veidojat
lāceņus, ja masa ir pārāk nesaturīga un neveidojas forma, pievienojat
vēl mazliet miltus. Ja vēlaties, izveidotos plāceņus varat izvārtīt
rīvmaizē. Sakarsējiet pannu un pannas pamatni noklājiet ar eļļu, kad
eļļa ir uzkarsusi, pannā salieciet plāceņus un cepiet 3-4 minūtes no
vienas puses, kamēr plāceņi kļūst zeltaini brūni. Pasniedziet siltus,
pievienojiet skābo krējumu. Lai labi garšo!


 
1 lapa no 21

SākumsIepriekšējā12345NākamāBeigas
Majas lapas izveide Majas lapas SEO optimizacija Majas lapas reklama Majas lapas apkalposana Majas lapas izveide, SEO optimizacija, apkalposana