Reģistrēties
Kontaktinformācija
Login

Pieslēgties



Register

Reģistrēties

Question

Kontaktinformācija

dr facebook twitter
Sākums Jaunumi
Jaunumi


Gardā Ziemassvētku dāvana burciņā PDF Drukāt E-pasts
Otrdiena, 05 decembris 2017 09:17

Pamazām sākam rosīties pa virtuvi un gatavot gardus pārsteigumus, ko likt zem
eglītes. Lūk, ieteikums ne tikai pašu vēderiem, bet arī citu priekam. Sarūpē garšīgu
Ziemassvētku dāvanu burciņā – oriģināli un no sirds. Šokolādes čipsu un auzu pārslu
cepumi. Sagatavo visu nepieciešamo, lai dāvanas saņēmējam atliek sekot norādījumiem
un realizēt tos līdz gardam rezultātam.

Nepieciešams: 
1 1/3 tase kviešu milti
1 tējkarote cepamais pulveris
1 tējkarote sāls
1 glāze auzu pārslas
1 tase šokolādes čipsi
½ glāze brūnais cukurs (beramais)
½ glāze baltais cukurs

Norādījumi: 
Sajauc kopā miltus, cepamo pulveri, cepamo sodu un sāli, samaisītās sastāvdaļas ber
burciņā un pieblietē, lai veidojas stingra apakšējā kārta. Pa virsu miltiem ieklāj auzu pārslas,
virs tām uzkaisi šokolādes čipsus. Pa virsu šokolādes čipsiem ber brūno cukuru un tam
pa virsu balto cukuru. Uzskrūvē burciņai vāku un dekoratīvi nosedz to ar kvadrāta formas
auduma vai papīra gabalu. Apsien apkārt lentīti un pievieno cepumu pagatavošanas instrukciju:
1.Uzsildi cepeškrāsni līdz 350 grādiem un sagatavo cepamo papīru. 
2.Izber burciņas sastāvdaļas bļodā un samaisi kopā ar 100 gr izkausēta sviesta, 1 olu un
½ tējkaroti vaniļas cukura. Samaisi sastāvdaļas. 
3.No iegūtās masas veido nelielus, plakanus medaljonus, novieto tos uz cepamā papīra
un cep cepeškrāsnī 10 minūtes.

 
Krēmīgā siera - kartupeļu zupa! PDF Drukāt E-pasts
Otrdiena, 28 novembris 2017 09:28

Nepieciešams:
6 vidēja lieluma nomizoti kartupeļi, sagriezti kubiciņos
1 vidēja lieluma sīpols
3 maltas ķiploka daiviņas

Šķipsniņa sāls (pēc garšas)
Šķipsniņa maltie pipari (pēc garšas)
2 kubiciņi vistas buljons
1 tase auksts piens
3 ēdamkarotes milti
½ glāze saldais krējums
450 g Čedaras siers
Pēc izvēles – apcepts un gabalos sagriezts bekons, lociņi.

Pagatavošana:
Katliņā saliec sagrieztus kartupeļus, sīpolu, maltu ķiploku, pievieno sāli, piparus un buljona kubiņus.
Pārlej ar ūdeni un vāri līdz kartupeļi ir mīksti. Atsevišķā bļodiņā samaisi 3 ēdamkarotes miltu ar 1 tasi piena,
maisi līdz masa ir vienmērīga. Maisījumu pievieno katliņā ar mīksti novārītiem kartupeļiem, pievieno saldo
krējumu un maisot vāri 5 minūtes. Pievieno sagriezta siera kubiņus un ļauj tiem izkust. Zupa gatava!
Lej šķīvī un gardākai garšai vari pievienot apceptus bekona gabaliņus un sagrieztus lociņus.



Pēdējās izmaiņas: Otrdiena, 28 novembris 2017 09:37
 
Gardais šokolādes dzēriens PDF Drukāt E-pasts
Ceturtdiena, 23 novembris 2017 09:13

Aiz loga drēgns un pelēcīgs, gribās ieritināties siltumā un našķoties ar ko gardu. Atsvaidzini karstās šokolādes dzēriena recepti un
aizkliedē “ziem-rudeni”!
Nepieciešams:
1440 ml piens
480 ml saldais krējums
100 g cukurs
226 g rupji sasmalcināta tumšā šokolāde
21 g nesaldināts, dabīgais kakao pulveris
2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
Dekorēšanai – maršmelovi, šokolādes konfektes, šokolādes sīrups, sālīta karamele vai kas cits, kas kārojas.

Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas saber katliņā, kārtīgi samaisi un sildi uz lēnas uguns. Turpini maisīt un uzmani, lai šokolāde nepiedeg pie katliņa
apakšas. Kad šokolāde ir izkususi un visas sastāvdaļas ir samaisījušās, pārlej krūzē un dekorē ar maršmeloviem, šokolādes sīrupu,
cukura skaidiņām un visu, kas garšīgs.
Atlikušo šokolādes dzērienu, kas katliņā, uzglabā vēsā vietā un vēlāk uzsildot uz plīts vai mikroviļņu krāsnī, baudi atkārtoti.


 
Auzu pārslu un ķirbju batoniņi PDF Drukāt E-pasts
Piektdiena, 17 novembris 2017 14:21

Ideāli brokastīm vai kā uzkoda. No ārpuses kraukšķīgi, iekšpusē mīksti un enerģijas pilni.
Pagatavošanas laiks 50 minūtes. Veģetāri, bez glutēna. 9 porcijas.
Nepieciešams:
½ glāze ķirbju biezeņa
¼ glāze ābolu biezeņa
4 ēdamkarotes medus
3 ¼ glāze auzu pārslas
¾ glāze brūnais cukurs
¾ tējkarote kanēlis
1/8 tējkarote krustnagliņas
¼ tējkarote muskatriekstu
¼ tējkarote sāls
1 iepakojums vidēji saldi šokolādes čipsi/skaidiņas
1 ½ tējkarote vaniļas cukura
Pagatavošana:
Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 170 grādiem. Sagatavojiet cepešpannu, noklājiet to ar foliju. Batoniņi būs piesātināti
ar ķirbi, kas dos pietiekami daudz mitruma, tāpēc receptei varat nepievienot ne eļļu, ne sviestu, padarot to par
veselīgu brokastu uzkodu. Bļodā sajauciet auzu pārslas ar muskatriekstiem, krustnagliņām, kanēli un sāli, samaisiet
to visu kopā un pievienojiet brūno cukuru, tad ķirbju un ābolu biezeņus, medu un vaniļas cukuru. Kārtīgi visu
samaisiet, lai visas sastāvdaļas ir samaisījušās. Viegli iemaisiet šokolādes čipsus un vienmērīgi izklājiet auzu pārslu
maisījumu uz pannas. Cepiet 35 – 40 minūtes vai līdz zeltainam brūnumam. Ļaujiet atdzist un sagrieziet vēlamās
formās un daudzumos.


Pēdējās izmaiņas: Piektdiena, 17 novembris 2017 14:39
 
Laiks notiesāt gardo kartupeļu ražu, lai nākamā vēl raženāka PDF Drukāt E-pasts
Otrdiena, 07 novembris 2017 15:27

Krāsnī cepti kartupeļi ar brokoļu un siera mērci, kuras pagatavošana aizņems 7 minūtes.

Nepieciešams: 
Recepte paredzēta nelielam ēdāju skaitam vai vienai personai, ja ēdāju skaits paredzēts
lielāks, tad nāksies parēķināt un sastāvdaļu daudzumu pavairot.

Nepieciešami 3 vidēja lieluma kartupeļi ar mizu, kārtīgi noskaloti
2 ēdamkarotes sviesta
2 ēdamkarotes miltu
¼ tējkarote sīpolu garšvielas
1/8 tējkarote ķiploku garšvielas
1 glāze piena
Sāls un svaigi malti melnie pipari (pēc garšas)
~ 100 g rupji sarīvēts Čedara siers
Sauja sasmalcinātu, tvaicētu brokoļu (tiem jābūt sakapātiem smalkos gabaliņos)

Pagatavošana:
Novāriet kartupeļus un lieciet cepeškrāsnī uz 200 grādiem sildīties, apmēram,
15 - 20 minūtes, bet uzmaniet, lai nepiedeg. Kamēr kartupeļi cepeškrāsnī brūnojas, laiks
pagatavot brokoļu un siera mērci. Mazā vai vidēja izmēra trauciņā izkausējiet sviestu,
pievienojiet sīpolu un ķiploku garšvielas, maisot pievienojiet miltus un turpiniet visas
sastāvdaļas maisīt 1 minūti. Kad masa ir kļuvusi viendabīga, pievienojiet pienu un pēc
garšas pievienojiet sāli ar svaigi maltiem melnajiem pipariem, turpiniet maisīt līdz mērce
ir sabiezējusi un vārās. Samaziniet karstumu un mērcei pievienojiet raupji sarīvētu
Čedara sieru. Maisiet līdz siers ir izkusis, tad mērcē iemaisiet tvaicētus, smalki sagrieztus
brokoļus. Krāsnī ceptos kartupeļus iegrieziet un pārlejiet ar brokoļu un siera mērci, varat
pievienot svaigus dārzeņu un ķerties pie maltītes. Labu garšu!



Pēdējās izmaiņas: Trešdiena, 08 novembris 2017 08:31
 
1 lapa no 20

SākumsIepriekšējā12345NākamāBeigas
Majas lapas izveide Majas lapas SEO optimizacija Majas lapas reklama Majas lapas apkalposana Majas lapas izveide, SEO optimizacija, apkalposana