Reģistrēties
Kontaktinformācija
Login

Pieslēgties



Register

Reģistrēties

Question

Kontaktinformācija

dr facebook twitter
Sākums Jaunumi
Jaunumi


Svaigā pavasara maltīte ar ķiploku un laima mērci PDF Drukāt E-pasts
Ceturtdiena, 19 aprīlis 2018 10:59

Nepieciešams:
Puspaciņa rīsu nūdeles
Baziliks, piparmētras lapas, ķīniešu pētersīļi (izmantojiet visas trīs sastāvdaļas kopā, tās garšos izcili)
Serrano pipars
Sasmalcināti zemesrieksti
Avokado
Dārzeņi (piemēram, burkāni, paprika un gurķi)
Olbaltumvielas (piemēram, garneles, tofu siers, vista)

Saldā ķiploku un laima mērce:
3 daiviņas ķiploka
2 ēdamkarotes rīsu etiķa
30g agave vai brūnais cukurs
30g zivju mērce
50g laima sulas
30g augu eļļa

Pagatavošana:
Blenderī ievietojiet visas mērcei paredzētās sastāvdaļas un samaliet. Maliet, lai visas sastāvdaļas būtu
samaisījušās un vienmērīgā konsistencē. Pirms vāriet nūdeles, iemērciet tās aukstā ūdenī uz 30 minūtēm.
Kad tās ir mīkstas, ievietojiet tās vārošā ūdenī uz minūti vai divām, tad nokāsiet. Sasmalciniet garšaugus,
sagrieziet serrano piparus un sagrieziet dārzeņus. Varat izmantot siltas vai atdzisušas nūdeles, samaisiet
tās ar mērci un pārējām sastāvdaļām. Lai labi garšo!


 
Pavasara kuskusa salāti PDF Drukāt E-pasts
Ceturtdiena, 12 aprīlis 2018 15:03

Pielādē vēderu ar pavasari! Pavasarīgi gardie kuskusa salāti būs viegli un atspirdzinoši.
Pasniedz tos kā piedevu pie grila ēdieniem!

Nepieciešams:
Salāti:
100g negatavots kuskuss (ne pērļu kuskuss)
1/2 glāze ūdens vai vistas buljons
500g saldēti zirņi
50g sakapātu pētersīļu
60g fetas siers
50g sasmalcināti valrieksti vai pekanrieksti

Bazilika Vinegārs:
100g bazilika lapas
1 ēdamkarote olīveļļa
1 šalotes sīpols (mazs sīpols)
2 tējkarotes malts ķiploks
1 ēdamkarote medus
3 ēdamkarotes baltvīna etiķis
1 šķipsniņa čili piparu garšvielas
sāls un pipari

Pagatavošana:
Vidēja lieluma mērces pannā uzsildiet ūdeni līdz tas vārās. Pārvietojiet pannu nost no karstuma un
iemaisiet tajā kuskusu, uzlieciet vāku un ļaujiet tam 10 minūtes uzbriest. Kamēr kuskuss gatavojas,
katlā uzvāriet ūdeni. Vidēja lieluma bļodā sagatavojiet ledus vannu, bļodā saberiet ledu ar ūdeni.
Sasaldētos zirņus lieciet vārošajā ūdenī un vāriet tos 1-2 minūtes, lai zirņi kļūst koši zaļi un ir mīskti.
Nosusiniet zirņus un uzreiz lieciet ledus vannā, lai apstādinātu gatavošanās procesu. Pirms
pievienošanas salātiem, nosusiniet tos. Atsevišķā bļodā savienojiet visas sastāvdaļas - pievienojiet
kuskusu, zirņus, pētersīļus, fetas sieru un valriekstus.

Vinegāra pagatavošana:
Visas sastāvdaļas salieciet blenderī un maliet, kamēr visas sastāvdaļas ir samalušās un masa ir
līdzīga mērcei. Pagaršojiet, ja nepieciešams pievienojiet vēl sāli vai piparus. Varat vēl papildu
pievienot medu, ja vēlaties, lai mērce būtu salda.

Vinerāga mērci pievienojiet salātiem un samaisiet visu kopā. Lai labi garšo!

 
Lieldienu olas siera bumba PDF Drukāt E-pasts
Ceturtdiena, 29 marts 2018 00:54

Nepieciešams:
1 iepakojums krēmsiers, mīksts
150g rīvēts Čedara siers
1/2 tējkarote Vusteršīras mērce
1/2 tējkarote čili mērce
1/4 tējkarote ķiploku pulveris 
1/4 tējkarote žāvēts oregano
1/4 tējkarote malti melnie pipari
50g valrieksti, smalki sagriezti
50g žāvētas dzērvenes, smalki sagrieztas
30g pētersīļu, smalki sagriezti

Pagatavošana:
Bļodā ievietojiet krēmsieru, pievienojiet rīvētu Čedara sieru un samaisiet līdz vienmērīgai masai. Pievienojiet Vusteršīras mērci,
čili mērci, ķiploku pulveri, pievienojiet žāvētu oregano un samaisiet. Izvēlieties virsmu, kur novietosiet bļodā sagatavoto masu,
virsmu pārklājiet ar pārtikas plēvi (virsma var būt plastmasas dēlītis, liels šķīvis u.c), izmantojot gumijas lāpstiņu, masu
novietojiet uz virsmas. Izmantojot pārtikas plēvi, kas ir zem masas, veidojiet olas formu. Kad olas forma ir izveidota, rotājiet to
ar valriekstiem, dzērvenēm un pētersīļiem, veidojot lieldienu olas rakstus. Siera olu lieciet ledusskapī, lai tā ievelkās, pasniedziet
kopā ar sāļajiem krekeriem.



 
Tumšās šokolādes našķis PDF Drukāt E-pasts
Trešdiena, 21 marts 2018 15:52

Nepieciešams:

250 g tumšā šokolāde, vēlams 73% vai tumšāka (jo lielāka ir kakao koncentrācija, jo labāk). 
Sauja žāvētu augļu asorti
Sauja sasmalcinātu riekstu
sēklas

Pagatavošana:
Izklājiet pergamenta papīru vai foliju. Sasmalciniet šokolādi mazos gabaliņos, ievietojiet karstuma drošā traukā un
izkausējiet. Šokolādi var kausēt ūdens peldē uz plīts, lēni maisot vai ievietot mikroviļņu krāsnī uz 60 sekundēm, pēc
tam apmaisīt un ielikt atpakaļ mikroviļņu krāsnī vēl uz 30 sekundēm. Kārtīgi izmaisiet šokolādi, lai visi gabaliņi ir
izkusuši. Ja nepieciešams, ievietojiet šokolādes trauku mikroviļņu krāsnī vēl uz dažām sekundēm. Izmantojot
ēdamkaroti, uz pergamenta papīra izlejiet šokolādes “pankūkas”, varat formas un lielumu varat izvēlēties pēc savas
gaumes. Ļaujiet šokolādei dabīgi notecēt no karotes, tad veidosies apaļāka forma. Katrai šokolādes izveidotajai formai
uzberiet pa virsu žāvētu augļu gabaliņus, sasmalcinātus riekstus un sēklas. Dariet to, kamēr šokolāde vēl ir karsta. 
Ļaujiet šokolādei atdzist istabas temperatūrā un tad ievietojiet tos ledusskapī, lai šokolāde labāk sastingtu.
Kad šokolāde ir sastingusi un vairs nesmērējas, lieciet uz kārā zoba un baudiet!

 
Olu mafini enerģiskai dienai PDF Drukāt E-pasts
Otrdiena, 13 marts 2018 09:51

Viegli, gaisīgi un gardi olu mafini, ko ērti paņemt līdzi un baudīt visas dienas garumā. 

Nepieciešams:

12 olas
½ tējkarote garšvielu maisījums
2-3 ēdamkarotes kubiņos sagrieztu sīpolu
100g šķiņķis, sagriezts kubiņos un viegli apcepts (var izmantot arī apceptu bekonu
vai apceptu desu)
Maltie pipari pēc garšas
¼ tējkarote ķiploku pulvera
50g kubiņos sagriezta paprika
100g sarīvēts Čedara siers (var izmantot savu iecienītāko sieru)
50g mazie spināti, smalki sasmalcināti
50g šampinjoni, viegli apcepti

Pagatavošana: 
Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 350 grādiem. Ietaukojiet cepšanas trauku, jo labāk
ietaukosies, jo mazāk ēdiens pielips. Cepšanai izmantojiet mafinu pannu vai silikona
formiņas. Lielā traukā sakuliet visas olas un pievienojiet pārējās sastāvdaļas.
Masu pildiet mafinu veidnēs, veidnes piepildiet nedaudz vairāk kā līdz pusei.
Cepiet 20 – 25 minūtes līdz mafinu vidus ir pilnībā gatavs. Mafinu gatavību varat
pārbaudīt, iedurot mafinos zobu bakstāmo, ja kociņš ir mitrs, tas nozīmē, ka vēl
nedaudz jāpacep.



 
1 lapa no 21

SākumsIepriekšējā12345NākamāBeigas
Majas lapas izveide Majas lapas SEO optimizacija Majas lapas reklama Majas lapas apkalposana Majas lapas izveide, SEO optimizacija, apkalposana